Last day of November

Sitter i sängen min. 1 december imorgon och jag ser sjukt mycket fram emot årets jul. Speciellt stämningen. Efter att ha jobbat på barnehage den senaste tiden så får jag plötsliga flashbacks från den tiden då jag själv trippade runt på ett halt golv, byggde med lego, silade sand och satt i knät. Nu i efterhand inser jag hur betydelsefull den tiden var för mig. Alla dagar på "barntimman" i Frödinge, då vi alltid började med körsång som sedan ledde till pyssel i källaren med Gunnvor och Laila. Jösses, halva min barndom är grundad där! Då tog man allting för givet, men nu ser man allting ur ett annat perspektiv. Så det känns faktiskt lite coolt att få följa med barnens dagar då de tittar med förtrollande ögon på det första advents-ljuset eller när de gör chokladkakor (av grus och vatten.)


och hon berättar för dig, hur mycket jag älskar dig.


Jag gillar den här låten något skarpt!

Kära pepparkaksby

Sitter vid köksbordet och äter havregrynsgröt samt lyssnar på morgonpasset i P3. Denna lilla tid är så underskattad! Gillar faktiskt att titta ut genom fönstret och se att det piskar mot rutorna, just för att jag är inomhus! Det var skillnad när jag i onsdags skulle åka tåg för första gången till en barnhage och därefter gå 20 min i spöregn och dessutom spendera större delen av dagen utomhus bland sandlådor och gungor. I FELT THE POWAAH! Men jag tänkte om, jag var där för deras skull och det var mitt jobb att de skulle ha kul och känna sig trygga.

Idag är det premiär för pepparkaksbyn som har slagit läger mitt på torget! Just precis, det är en utställning med massor utav pepparkakshus som barn har gjort. How cutie? Förra året var det en fylledummer som tog sig in på pepparkaksområdet och förstörde allting. How stupid? Så i år har man omringat området med secutitasvakter.

Haha... kära pepparkaksby.

Den typiska Bergen-stilen


Människorna här har alltid med sig någon form av headset.


Att ständigt hålla en kaffe i handen är något som hör till!


De vandrar, motionerar mycket och njuter av landskapet sitt!


Och man får ju inte glömma alla mysiga halsdukar samt "rakat på sidan-frillan".


HäNgEr nI mEd?

Runt klockan 14.00 varje dag får jag stå ut med låten "Jag är så avundsjuk" av Nanne Grönvall. Ja, det stämmer. I IKEAS högtalare spelar de samma skiva dag ut och dag in. No joke! Variationen flödar känner jag. Norskarna undrade hela tiden "Vad är det hon sjunger egentligen, vad säger hon att hon är?" Dessutom tycker mina arbetskamrater att ordet "örngott" är jätteroligt. För visst säger man så? Hoppas att det inte bara är min mamma som har lärt mig det. Det heter putetrekk på norska. Pute för kudde. Dyna för täcke och sittpute för dyna. HäNgEr nI mEd?

Dagarna på IKEA är fina. Gick upp kl 05 idag. Klarvaken. Vaknade ca 10 gånger under natten och kollade på klockan för att jag inte ville försova mig. Så typiskt mig. Har nog bara försovit mig en gång i hela mitt liv. Tror att det var i 4:an och att jag fick äta en banan i väntan på bussen. Smidig tjeja!

SATURDAY

Kapten röd, vattenpipa och kaffe. Emmas och min dag kommer sluta fint, det känner jag det!
Lediga har vi varit båda två idag. Blev långfrulle, shopping i stan (Emma är en shopoholic!!!) Hon hann dessutom tappa en öl inne på Rema 1000 samt snubbla på en trottoarkant och landa på alla fyra (i slowmotion!) Haha, jag skrattade så jag grät! Ack, ack. Låter som att hon har varit påverkad hela dagen, men intaget av öl har inte börjat än! Ikväll ska vi ut på Byn (visst låter det sött? Som att vi bor med bumbibjörnarna).



Now we're talking, that's my sistaah!


Får man ens vara såhär gullig? Åh.

Skrillex

Dag nummer två på IKEA är avklarad! Sitter nu vid köksbordet och lyssnar på norsk radio (hittade den norska motsvarelsen för P3, happiness!!) samt inväntar min kompanjon som slutade jobba för en timme sen. Hver er den lille jenten? Kanske bäst att leta efter henne så att hon inte har snubblat någonstans och gjort sig illa, flickebarnet. (Internskämt, klapp, klapp, klapp!)

På IKEA är det julstämning kan jag lova. Och jag gillart! Julen är ju en helmysig tid! (Åhhh, dreglar efter pepparkaksdeg...)


Djupt va?

Har bestämt mig för att ta en promme runt sjön. Med lite bra musik i öronen så löses det mesta :) Har varit på IKEA idag ialf, börjar jobba kl 07 imorgon för er som antecknar. Hejohå, känner redan nu att jag får ladda kaffebryggaren redan ikväll så det bara är att häva imorgonbitti vid kl 05.45 sådär.

Har nu varit i Bergen i en månad och 11 dagar. Undrar verkligen hur länge jag kommer stanna här. Men jag lämnar över det till ödet istället. Till impulskänslan och nuet. Djupt va? Men ni fattar! Jag vill bara köra på, så länge jag trivs. Och det kan ni skriva upp att jag gör :)


SUNDAY

Härlig grådisig söndag hörrni. En äkta sådan! 

Emma och jag har varit på föreläsning på Radisson hotell mellan kl 15-18, där vi fick veta massa info om omega-3 och grönt te! Vi var där frivilligt också, tänka sig? Dessutom har vi bakat kladdkaka (som vi gör ungefär en gång i veckan nu för tiden) för att jämna ut nyttighetsfaktorn lite.

Imorgon ska jag till IKEA som kanske blir min framtida arbetsplats. Ska bli spännade!

Andra sidan jordklotet.



Kunde nog inte fått en bättre start på dagen.
Efter en skön sovmorgon fick jag ett skypesamtal från min Madde som befinner sig i Australien. Åh, jag grät av lycka trots att jag fick se henne i dålig bildkvalité. Hon var brun och jag var blek. Åh, vad jag saknar dig! Hon skickade även ett videoklipp på hotmail där hon formar ord med hjälp av munrörelser, det fanns nämligen inget ljud med, så jag satte på en fin låt (Ane Brun med True Colors), och jaaa, jag grät en skvätt till då!

Dessutom är det finfredag, det är soooool ute och jag ska kanske jobba på Lagunen Köpcentrum idag! Jo just det, 11-11-11 idag, inte att glömma, är ju så otroligt important!

18.54

(Varning för otrevlig läsning. Fast... vem vill läsa trevlig läsning, egentligen? Sååå, läs!)
Jag är inte kräsen när det gäller mat om man säger så. Har precis slukat en skål med ris, tonfisk och...ketchup. Emma tyckte inte det lät gott. Hon blev inte heller så impad av min beasås-macka med kokt ägg. Fan. Det lät riktigt äckligt, men något jag kaaan rekommendera när man kommer hem från en utekväll sisodär kl 4 på natten äääääääär...(trummor)... smörgåsen med curry och biff. Det lät lite godare va? Borde kanske inte skriva om sånna här saker, men nu gör jag det ialf. Som sagt, jag äter det mesta!

Bloggar ganska mycket om mat ändå, gör jag inte det? Låt oss byta ämne! Idag kl 07.42 fick jag ett sms om att jobba på barnhage (dagis alltså. Tänk barn-i-hage...), kl 09.00 var jag på plats och redo för en dag med massor utav härliga barn! Åh, fina Hans-Leon. Okej,okej, ska inte favvorisera här men ack, tänk blonda lockar, bruna ögon, stickad tröja och fjällräven-ryggsäck. Jag smälteeeeh!

Där har ni min dag!

Modorgon people!

Väldigt länge sen jag skrev ett inlägg på morgonen, men idag har jag lite tid över samt ett bra humör! Ska hinna byta ett par skor i Byn samt köpa ett såkallat skysskort som jag kan åka med överallt i Bergen. Ya knoh' bybana, buss, tåg, färja (!), mihhi. Sedan ska jag bege mig till jobbet som idag är på Scandic Hotell. Wolloaaah! I eftermiddag när Emma har slutat jobba ska vi dra till gymmet och trampa på olika maskiner framför matlagningsprogram, heh.

Där har ni min dag!


07-11-2011

Tomorrow is a big day. Wish me luck!


Underbar känsla nummer 3.

Att komma hem och ta av sig sina klackskor, efter att ha gått hem i regnet (en timme), efter en riktigt bra utekväll. Dansade som en tok já!  

"Något med kött!"

Inte varje dag man vaknar upp och hittar blommor, champange och en lapp från en hemlig beundrare på köksbordet. Hmmm, tror att jag har en misstänkt person :)

Kan checka av gymmet från dagens what-to-do-lista. Jag hoppas ju att ni tror att jag är en muskelknutte efter alla dessa gym-uppisar, annars är det inte kul.

Nu ska Emma och jag hitta ett gott recept, laga mat och sen ladda upp inför utgång (förhoppningsvis!) alkohol vs. träning. Dock ingen good kombo.


IT´S FRIDAY

Dirket från Carro i Norge, 19:31

Såhär lyxar du till fredags-snackset:
Tillsätt kakao i havregrynsgröten... no joke.


Bergen - Europas regnigaste stad.


Det är minsann svårt att tro, en dag som denna! 
Emma och jag har suttit på en parkbänk och solat fräknarna lite.
De små pigmentprickarna, ack ack.


1 november

Vet ni vad som fick mig att trampa i 20 min på en träningsmaskin på gymmet idag? Jo, pågrund av en tv som är placerad mitt framför träningsmaskinen. Och det som visades på tv:n var ett bak/matlagningsprogram..

Alltså: jag stod 10 min längre på trampmaskinen än vad jag brukar, pågrund av att de visade chokladtillverkning samt bakade äppelkaka och pajer. Herregud. Vilken motivation, huh?!

Om det såg gott ut? Puhh, nejdå! :) Vad tror ni om maaaaaaj...?  

Just nu tvättar Emma ur färgen ur sitt hår. Vollia! Kommer bli så niceeee! Sen lyssnar vi även på massa jullåtar. Jag får feeling på direkten! Sååån mysfaktor! Det är ju faktiskt 1 november idag så antar att det är helt ok att lyssna på Christer Sjögren en dag som denna :)


RSS 2.0