love makes you blind

När man reser i så här pass långa omgångar som jag gör så blir man alltmer blind. Blind för allt det fina som man ser och stöter på. Man har gjort resandet till en vardag och det är svårt att ta in allt. Hela natur/landslapsbiten som jag fullkomligt älskaaaar har sakta men säkert blivit "lagom" istället för helt sinnessjukt-mäktigt-magiskt som det var i början. Jag ska försöka tänka om, även om det är svårt, och mer njuta av varje liten stund.Om 3 veckor ska jag flytta in hos en familj i Auckland. Där ska jag bli barnens nanny samt hjälpa till med hemmet. Kommer bli intressant! Har alltid haft en liten tanke på att prova på att vara au pair, och nu ska jag testa det också! Så alla där hemma som jag saknar något otroligt, vi ses om ett tag.

SOUTH ISLAND

South Island, du var precis så mäktig som alla andra sa, om inte bättre. Vi har haft över lag väldig fina dagar med sol och värme, vilket har gjort alla turer och walks 100 gånger bättre, såklart. Vi kom iland till Picton som var en mysig by! Vi kände oss taggade att ha kommit till sydön och vi åkte vidare till fina Nelson och Motueka som bjöd oss på parkhäng, fin utsikt från Centre of NZ och Abel Tasman National Park där vi kayakade och vandrade. Mycket bra och härliga dagar! Vidare längs västkusten till Fox Glacier som var ganska häftigt. Gick runt i snöskor och tog 1000 bilder. Heh, turistfaktor: hög. Hade dock inte sett snö på två år. Det fanns också en väldigt vacker sjö i området, Lake Matheson där man kunde se enda till Mt Cook (NZ högsta berg) och vattenytan reflekterade berget så fint! En liten morgonfylla på det och vi drog vidare till Wanaka som var hur underbart som helst. Bussturerna till och från varje plats bjuder på "höga berg och djupa dalar".
Madde och jag har kommit till insikt med att vi verkligen "trivs bäst i öppna landskap." I Wanaka gick vi upp på Roys Peak som var otrooooolig! Det var sjukt jobbigt att gå upp där och känslan efteråt blev då bara mäktigare. En timme söderut kom vi till Queenstown som var enda kotte talar gott om. Och det blev ett av de bästa stoppen under NZ. Vi klättrade upp på Ben Lomands, hade två riktigt roliga utgångar, träffade Lynley och Herman som jag bodde hos i Perth, åt den omtalade Fergburgern och vi vinade såklart i takt med en solnedgång. Bra betyg! Lake Tekapo gav oss regn och rehabtid då vi mest sov och tittade på film. Sånt är så behövligt när man i övrigt har så många nya intryck och snurr i tankarna. Igår kom vi till VACKRA Mount Cook Village. Här har vi gått genom Hooker Valley där vi på nära håll såg NZ högsta berg.
Vi har två stopp kvar tillsammans (Christchurch och Kaikoura) innan fina Madde beger sig hemåt. En del av mig vill följa med henne hem till Sverige. Hem till hemma! Snart är det 5 månader som jag har varit borta, bara den här gången. Inga ord kan beskriva vad dessa månader har betytt för mig, men jag kan säga att det är sååå mycket roligheter och utmaningar, blandat med en gnutta hemlängtan och saknad.

NORTH ISLAND

Med raketfart har Madde och jag tagit oss igenom Whitianga där vi granskade Hot water beach, hade en jätterolig utgång (ni vet en sån där med flippflopps, inget smink och mjukiströja) dansade hele natta. Rotorua överraskade oss med Wai-o-tapo som hade coola Mud pools och ångande färgglada vatten, visst låter det skumt? Hobbiton var hur mysigmt som helst med sina små söta hus och magnifika landskap. Även att jag inte har sett alla filmer så var det jättekul!
Waterraftingen var otroligt rolig, även att jag under 7-meters-vattenfallet helt glömde bort instruktiornerna och höll på att strypa Madde med min paddel...heh. På kvälla så åkte vi till Maori Village där man fick ta del av Nya Zeeland kultur och hur urbefolkningen levde. Så intressant och mysigt! I Taupo gick vi på vandring till Huka falls och babade i varmvattens källor från närliggande vulkaner.....uhhhh lalaa.
Just nu sitter vi på bussa från Tongariro National Park där vi har vandrat upp på det 1886 m höga beget. Näääästan lika högt som Kebenikajse skulle man kunna säga! Det var olika vulkaner runt om som faktiskt hade ett utbrott 2012! Riktigt cool miljö trots att vi vandrade i störtregn och kraftig blåst. Moln överallt men vad gjorde det, vi fixade det och fick känna på lite extremare förhållanden! HUH! Ikväll anländer vi till Wellington, NZ huvudstad. Puss!

1 januari 2014

2013 har varit ett fantastiskt år. Jag har sett mer av världen än jag någonsin har gjort tidigare. Jag har utvecklats som person och blivit ännu mer självständig och självsäker. Att resa har gjort mig gott. 2013 blev mitt år. För ett år sedan firade jag nyår i Monkey Mia hos Madde. Två år i rad har jag alltså spenderat jul och nyår hemifrån. Aldrig någonsin har jag haft så mycket hemlängtan som just i december 2013. Julaftonen i Auckland var jättekos! Jag och min kompis Madde från Skellefteå åt bbq på balkongen med alla andra backpackers på hostelet. Därefefter gick vi till ett bostadsområde där alla hus hade julbelysning överallt. Taken, trädgården, fasaden osv. American feeling! Vi gick sedan av en slump förbi en kyrka och deltog ett tag i midnattsmässan. Även i år har jag massor utav nyårslöften, många som är samma som föregående 10 år, heeh.

RSS 2.0