SCONES

Emma och jag bakar scones. Hur duktiga? Eller rättare sagt, hur enkelt?
Storhandlat har vi gjort också! Kylskåpet har aldrig varit såhär smockfullt.
Okej, inte smockfullt, men väl påfyllt :)
Det onyttigaste vi handlade var nog... coops fryspizza för 10 :-
Nu kokar vi te och ska som sagt äta lite nybakat bröd. 
Ha en fin måndagskväll allihopa!

This song reminds me of you


Ravioli


Ni kan ju gissa vad jag blev sugen på såhär på kvällskanten när 
Emma och jag sitter och häver öl i lägenheten. Rapar gör vi också.
Och filmar det. Ikväll är det ju som sagt halloween, så vi ska ut och ta en barrunda! Rawrg.

.


Gissa vad chips heter på norska? Jo, potetgull! Åh, vad jag älskar det ordet :) Potetgull, potetgull, potetgull.

Jag känner mig som någon form av hemmafru, sambon min är nämligen och jobbar så jag har bakat bröd. Fast utan recept, så ni kan ju tänka er hur de blev.. Hade i jäst så hoppades på att det skulle jäsa massor!? Men njaee, det blev platt och lite degigt i mitten. Hoppas att Emma inte kommer låta mig sova utomhus för det.

Här om natten när jag skulle sova men inte kunde sova så skrev jag en nyårslöfteslista! Den blev ganska lång, men med många fina och genomförbara löften. Tänk att det snart är 2012, låter so future! Som att det är så långt fram. Undrar också om jorden kommer gå under. Jag tänker ofta "det händer inte mig", som naturkatastrofer, dödsfall eller olyckor, men med tiden har jag insett att det citatet inte fungerar. Saker och ting sker och man kan inte komma ifrån det. I have to face the truth.

Ett specifikt nåyrslöfte som jag har haft i flera år men aldrig uppfyllt är att lära mig spela gitarr. Vi har alltid haft en gitarr hemma, så vad har egentligen hindrat mig? Jag tror att det är lathet blandat med rädsla för att det kommer vara svårt, att det kommer ta tid att lära mig spela sådär bra som jag vill kunna, antar att I have to face the truth.

WEDNESDAY.

Låt oss säga såhär;

Jag har precis druckit upp mitt citronté och målat naglarna rosa, nice huh?
Har fått flera olika jobberbjudanden, spännande ju?
Vi tränar, äter tonfisk och dricker té, nyttigt va?
Jag är mer pepp än någonsinn på att jobba häcken av mig, bra inställning eller hur?!

Vi har inte kollat på tv på 24 dagar, inga fyrkantiga ögon här inte! 
Jag drömmer wired:a drömmar varje natt och kommer dessutom ihåg dem varje morgon, har aldrig hänt förut... Detta måste bero på krilloljans höga innehåll av omega-3 fosfolipider och den unika antioxidanten astaxantin! 

Ja, det var det jag ville få sagt.  
 




Har besegrat berg nummer två!


Idag har vi varit uppe på den omtalade Fløyen! På vägen upp hann vi med att bli fotograferade av en tjej som jobbade på en tidning och såklart var vi i vårat vackraste skick, det ska ni veta :) Svettiga, osminkade och med härligt flås. Så himla naturliga! Samtalade även med en norsk kvinna vid namn Isabella som mycket väl visste vart Vimmerby låg, hon älskade nämligen Pippi Långstrump. How lovely liksom? Mer kärlek till världen!

I LOVE MONDAYS.

Var det kanske jag som inte fick upp dragkedjan på min plånbok när jag väl skulle betala för 4 kg tvättmedel och 20 ägg? Japp, tror det va? Det slutade med att jag skämdes lite och sedan fick be om en sax för att klippa upp min fina monki-plånkis i rosa fuskskinn.

Det gav mig ialf en fresch start på dagen! Som sedan ledde till en timmes träning på gymmet, mycket god middag med min kompanjon samt lite hundklappning på grannen Gustavs flickväns mammas hund Bella, 12 år.
Hahaha, jag gillar den här dagen. Dessutom fyller Becca Eriksson 20 år idag! Skickar några norgepussar till dig!

Waazzzup!


Emma och jag säger skål till att det redan är fredag! 
Vi kom hem från jobbet för två timmar sen och nu laddar vi upp med dricka (te, he he...), desperate housewifes och ser fram emot Mässa dag två imorgon! 

Bra torsdag!

Satan i gatan vilken bra torsdag jag har haft! Nu har Emma och jag kladdkakemys med ett glas mjölk. Jag har bakat. Fick jag ett akut behov av socker kanske? Jaa, det kan nog vara så. Men det är ok ju?


Pictures.



Vår väg upp på berget Ulriken. Hejohåå!


Finis ♥ Och lägg märke till solen som touch her faceee!


Mitt inne i byn. Fina, regninga Bergen!


Utanför Bryggen, där det finns massor utav fina hus. Jag gillar det blåa!

Det jag längtar efter

Emma och jag har nu varit i Bergen i 16 dagar. Vad händeee? Hur kan tiden gå så fort? Hur som helst så trivs jag. Har inte längtat hem någon gång, visst att jag tjöt som en gris sista timmen innan jag åkte, men det som jag längtar mest efter är nog att komma hem till jul. Då man tänder massa ljus, lyssnar på jullåtar (ja, jag älskar de gamla jullåtarna med Pernilla Wahlgren och Christer Sjögren!) samt att man äter så otroligt mycket god mat med familjen. Jag snackar inte fet julmat, utan lax, waldorfsallad och sill! Senap! Åh älskade senap. och skinkan dårååh. Okej, julmat i allmänhet, I love you. 

Goda nyheter:
Ska på jobbintervju på torsdag (!)
Maxar träningen för varje pass som går.
Tar två kapsar krillolja varje dag, yummie!
Har skypat med Sara idag som är i Turkiet. NICE MED SOL HÖRRÖ, DET HAGLAR I BERGEN IDAG :) 

Dåliga nyheter:
Kaaaaan möjlighvis ha åkt på en liten töntförkyldning.
   

Hon är biff!

Har precis tagit en dusch efter ett pass på gymmet. Vad hände med mig? Från noll aktivitet till träningstjej? hih. Vill ju komma i form igen. Efter min sista vårtermin med dansen så har jag inte rört på mig speciellt mycket. Sommarlovet har i princip bestått av jobb, fest och chillkvällar. Vad hände med träningen liksom? Jag är på gång nu ialf :) Emma är lite mer haj på det där med träning så jag pressar mig själv att klara lika mycket som henne. Hon är biff!

Igår blev det en rolig lördagskväll! Emma och jag delade på en flaska vitt vin med smak av melon, äpple och vanilj. Jag veeet, det låter gott men smakade inte speciellt mycket. Kul hade vi ändå! Vi gick över till Gustav och Krisitna som hade förfest. Spelade kort och kollade på deras brasa. Mycket fin lägenhet. Tänk vitt, högt tak och stora ytor. När klockan blev 23 gick vi över till Thomas som hade inflyttningsfest. Myyyycket folk och liiiiiiiiite förståelse för det norska språket :) Lyckad kväll och jag somnade sedan till ett avsintt av Desperate housewifes.

Skypade lite med familjen igår också. Det var mys, de satt och åt tacos. Mums säger jag dååå? Nu ska jag och Emma gå runt hörnet till Soloteket som har 50% rabatt på söndagar. Så vi passar på! När vi har blivit tillräckligt hungriga ska vi ner till Byn och Egon där det är pizzabuffé idag. Så idag blir det äta-ute-premiär! Mums.

Iskall mjölk

Har precis slukat en skål med kellogs Special K och iskall mjölk. Jösses, der var fint för magen efter en timmes träning på gymmet :) Jobbet idag var roligt, det går bättre och bättre för varje dag som går. Imorgon blir det en ny plats efter 3 dagar på samma köpcentrum, där den övervägande marioteten var 60+are. Får se vart vi hamnar imorgon, spännande!


Fredag imorgon! Och det betyder att min fina (galna) sambo fyller 19 år!
Tänk att hon bara är ynka 18 år, ack ack. Lilla barn. ♥

Well, it's hard to dance with a devil on your back so shake him off!


Lite Magaluf-feeling på denna! 4/9-15/9-2011

Vanilj, jordgubb och citron

Such a day!

Idag har Emma, jag och Marius jobbat för fulla muggar! Vi har svettats, plågats och tjänat som grisar! ...eller?
Vi har ialf haft en rolig dag på jobbet. Pratat med mycket folk och skrattat en hel del! :) Imorgon är det en ny dag med nya möjligheter, icke sant? Man lär sig av sina misstag och man ska aldrig säga aldrig. Hoho, tror det kallas positivt tänkande? :)

Så nu sitter vi här i köket på Fjosangerveien och dricker té. Har för tillfället smakerna vanilj, jordgubb, citron, indian spice och early grey. Hahah, vet att ni noterar detta. Good job!

Dagarna springer förbi här i Norge. Det ska norrmännen veta :)

(5 minuter senare)
Har precis hällt ut mitt early grey te över hela bordet inklusive Emmas dator. Känner nu att denna dag är fulländad :)

Norway


7/10-2011 var det en solig dag vid Bryggen!

Idag är det dock regn som gäller här i Bergen! Och när alla affärer är closed får man sysselsätta sig inomhus. Idag kommer dagen bestå utav städning, i och med att killarna nu har lämnat lägenheten. Känns tomt måste jag säga! Vi ska också plugga krilloljan. Det måste ialf jag göra. Nöta in allt i hjärna. Yehaa! Ska också baka lite bröd. Vi gillar ju kolhydrater så :)

Igår! Åh, har ju glömt att säga det. Vi gick upp på berget Ulriken som vi kan se härifrån lägenheten. Det var ju en gryyymt solig dag så vad passade inte bättre än en vandrig till högre höjder? Dock har jag galen träningsvärk i ljumskarna och jag ramlade även två gånger.. En gång i lera och en gång på blöt mossa. Heh, jag visste att det skulle hända, så det är OK!

Smart, huh?

Hej hörrni! Emma och jag har nu överlevt Bergen i 5 dagar. Det är väldigt vackert här, det är en sak som är säker. Visst, det regnar till och från varje dag, men hur mycket uppskattar man inte solen när den då kommer fram ibland? EEH, JO GANSKA MYCKET :)

Igår var det en härlig dag! Emma och jag:

♦ Sov till 10 (det kan man kalla sovmorgon, med tanke på att jobbet börjar om några dagar!)
♦ Vi åt nyttig frukost and here it comes! Havregrynsgröt (love it), med skivad banan, linfrö och solrosfrö. Samt en omega-3 kapsel, of course!
♦ Skypade med Sara (som befinner sig ett antal mil bort!)
♦ Och nu hörrni, håll i er! Vi bakade scones, väldigt goda scones dessutom! Så vi satt där och mysade med honung, chaite och bra musik. Det kaaaaaaaaaaan inte bli bättre en regnig dag i Bergen.
♦ Vi gav oss sedan ut för att gå till gymmet i stan. Hejohå! Vem var tomaten tro? No idea :) Det var riktigt gött för kroppen minsann, 1 1/2 h träning bland massa hunkar, vem vill inteee?
♦ Därefter skulle vi ta bybanan hem för att laga mat! Dock så stod vi för nära vägen vid trafikljusen så när vi lagom hade blivit torra körde en bil liiiiite för nära och gjorde en Bridget Jones på oss! Dvs. skvätte ner oss med vatten.. jag tyckte egentligen bara att det var roligt. Eftersom jag var trött efter träningspasset så skrattade jag bara. Haha, Emma tyckte däremot att det inte var lika kul.

Jösses, vilken dag ju?

♦ När vi kom hem till lägenheten igen satte storkocken igång med maten! Dvs jag :) Det blev BBQ-lax (ojoj, det flödar Omega-3!), ris med wook och röd pestosås. Mycket gott vill jag lova.
♦ Mätta och belåtna kollade vi på film, såklart? Det blev Avatar. Emma och jag ville leva där för en stund :) Så fin film! Och dum.

Idag är det en ny dag med nya möjligheter till att bli en Bridget Jones! Emma och de andra killarna sover fortfarande. Klockan är snart 12, hallåååå? Så ni förstår, istället för att låtsassova så satte jag mig och bloggade detta fina inlägg. Smart, huh?

Kvällsbabbel

Madde ringde mig nyss, klockan är sisodär 04.00 hos henne i Australien och trots att hon var full så sa hon många fina och visa ord. Kan ni tänka er? Pepptalk, åh vad jag älskar sånt! Ord som liksom kan ta mig från botten till toppen på några få sekunder.

Imorgon börjar resan som ska ta oss till Bergen i Norge. Är inte nervös. Är förväntasfull och ser mest spänning inför vad som kommer att hända i mitt liv framöver. Behöver verkligen komma bort tror jag. Kärlek och känslor gör mig tokig. Solade lite förut och lyssnade samtidigt på min mobil som jag har proppat full med lugn och skön musik. Behövde det.

Igår blev det utgång i Vimmerby. Hade en riktigt rolig kväll, då vi firade Emma lite i förskott. Jag och Adelinn hade bakat muffins och lagt på glasyr och små fina strösselsaker. Blev verkligen jättebra, och goda! :) Även att det var ett ganska enkelt recept så överträffade jag mig själv i köket! Jag gjorde köttfärsås här om dagen på fri hand liksom, och den blev helt smaklös! Det blev jättetråkigt att äta den faktiskt, med tanke på hur gott det brukar vara...? ...när mamma lagar mat.

RSS 2.0